2011. július 16., szombat

Tervezés

 Tervezés Lépései


1. Üzleti terv

Az üzleti terv a vállalkozás céljai és tényleges lehetőségei között összhang keresése és megteremtése, ennek módjának tartalmi összefüggéseinek bemutatása.

Tartalma: céginformációk, hiteligény, vállalkozás bemutatása, piacelemzés, marketing terv, termékek és szolgáltatások, működési költségek, pénzügyi és jövedelmi terv, függelék.

2. pénzügyi terv

A gazdasági döntések hatásait mérlegelő folyamat illetve eljárás.

tervezés folyamata: információgyűjtés, előző időszak vizsgálata, tervvariánsok kidolgozása, terv elkészítése, megvalósítás vizsgálata az ellenőrzési fázishatárokon.

3. Mérleg és eredményterv

A vállalat mérlegterve tartalmazza hogy a vállalat egésze milyen nagyságrendű és összetételű, eszközökkel gazdálkodhat, ennek működtetésére milyen saját és idegen forrással rendelkezik. rérleg eszköz oldala lehet: befektetett eszközök és forgó eszközök. Forrás oldala: saját tőke, céltartalék, hosszú lejáratú kötelezettség, rövid lejáratú kötelezettség.

4. Startégiai tervezés

Statégián egy hosszú távú a vállalkozás egész tevékenységét felölelő tervkoncepciót értünk.Amelyek meghatározzák a vállalkozás fő céljat a megvalósításhoz az erőforrásokat utakat, módokat, eszközöket.Időtartalma 5-10 vagy 15-20 év is lehet.

5. Beruházások és befektetések tervezése

A beruházás műszaki-gazdasági tevékenység, amelynek célja és eredménye 

. termelő és nem termelő állóalapok létesítése

. korábbi beszerzésü, telepítésü állóalapok bővítése, korszerúsítése.

. az elhasznált állóalapok pótlása


Nincsenek megjegyzések: